Ionise © cv-ketel » Hoe werkt het

Hoe werkt het

Benodigd elektrisch vermogen voor de calorische energie

De opbrengst wordt automatisch en continu bereikt zonder weerstand door het omzetten van de elektrische energie in warmte-energie. De elektrische stroom in het primaire circuit (gevuld met gedestilleerd water) zorgt middels een warmtewisselaar tot een geleidelijk oplopen van de temperatuur tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Het nominale vermogen wordt vrijwel direct bereikt, zonder onnodig energieverbruik, beperkt tot het strikt noodzakelijke. De elektrische stroom die van de ene elektrode naar de andere loopt (50 keer per seconde) verhoogt de snelheid van elektronen. Met de ionise © cv-ketel, gaat dit van enkele millimeters per seconde naar 280 km/seconde.

Gecontroleerd energieverbruik

De ionise © cv-ketel bewaakt continu de productie van calorieën terwijl het de verhouding van elektriciteitsconsumptie aanpast als gevolg van de verandering van de factor R (weerstand) van het verwarmde water in het systeem

_ Het energieverbruik varieert tussen 35 en 70% (afhankelijk van de weerstand van het water, hoe meer weerstand hoe groter de temperatuurstijging)

_ Het vermogen van de Ionise © cv-ketel wordt automatisch aangepast in dezelfde verhouding als we verschillende cv-ketels zouden gebruiken met een vermogen van bijv. 1, 2, 3, …, 24, 25 kW en permanent kiest het systeem het meest geschikte vermogen zonder extra apparaat alléén op basis van de waterchemie.

Een systeem voortkomend uit de militaire thermo-technologie

In de jaren 1970 was het systeem van verwarming door ionisatie een militaire thermo-technologie die gebruikt werd in extreme omstandigheden aan boord in de onderzeeërs van de voormalige URSS en in de lucht-en ruimtevaartstations voordat het publiek werd na de val van de Berlijnse muur. De krachtstroom uitvoering is ontwikkeld in de late jaren 1990.

Het verwarmingssysteem vereiste een kleine omvang, snelle stijging van de temperatuur, absolute stilte en extreme betrouwbaarheid om de veiligheid te waarborgen. En dit, zonder afhankelijkheid van technologie zoals bij sommige andere systemen met geprogrammeerde ingebouwde ”veroudering”.

Het ionise © systeem is een verder ontwikkelde versie van een al 20 jaar bestaande versie

Sinds deze techniek voor civiele doeleinden beschikbaar kwam, hebben de ambachtslieden van de landen van Oost-Europa deze vaak geïnstalleerd onder een afgeleide naam "thermoblok", een ketel die wèl het genot gaf van ionisatie, maar slechts voldeed aan de primaire elektrische normen:

 

_ Er was geen aardlekbeveiliging, de installatie was volledig open met het risico van elektrocutie
_ Geen mechanische bescherming
_ Temperatuurmeting op de ionisator en niet op de leidingen
_ Geen modderpot (filter) tegen verstopping van de ionisator
_ Geen platenwarmtewisselaar tussen het primaire circuit en het secundaire circuit om deze stromen te scheiden
_ Elektrische dradenbubdels zonder aandacht voor elektrische normen
_ Geen veiligheidsthermostaat

Er zijn ontwerpstoringen gezien bij concurrerende modellen zoals afgebeeld aan de rechterkant bij controle van een ionische ketel (problemen met de elektrische veiligheid, verkeerd formaat van de warmtewisselaar, van ontluchting ..).

Sommige bedrijven hadden hun eigen ionische ketel verkocht, maar slecht afgewerkt.

In 2007 heeft ons onderzoeks-en ontwikkelingsteam zich verzekerd dat het ontwikkelde apparaat voldoet aan de Europese markt en is geoptimaliseerd voor een uitgekiende werking van het systeem. Sinds 2008 heeft Reseau Galiance de ionise © cv-ketel, waarvan zij zèlf de fabrikant is, op de markt gebracht voor de professionals in verwarming. Pas op voor imitaties: deze kunnen gebreken vertonen.

De ionise © cv-ketel kent geen "ingeprogrammeerde" veroudering, dus kan decennia mee!

In de afgelopen decennia had de industrie als enig hoofddoel de winst op korte termijn, waarbij andere essentiële elementen zoals kwaliteit, niet-giftigheid en het respect voor het milieu en de mens op de tweede plaats werd gezet. Onze economische en ecologische oplossing is ontworpen om voor tientallen jaren te functioneren zonder grote reparaties.

Zoals gepresenteerd in "een geprogrammeerde dood van onze apparaten" uitgezonden op France 2:

Een studie van de ADEME (Agentschap voor het milieu en het beheer van energie) toonde aan dat een reparatie prijs van minder dan 1/3 van de initiële prijs van een systematische reparatie gepleegd.

De Ionise © cv-ketel met zijn eenvoudig systeem past perfect in deze context.

Bespaar op jaarlijks onderhoud, wat de meeste cv-systemen vereisen.

In tegenstelling tot de cv-ketels die werken met gasvormige, vloeibare- of vaste brandstoffen heeft de Ionise © cv-ketel géén jaarlijkse onderhoud nodig. In Frankrijk is dit onderhoud verplicht voor alle warmtepompen die meer dan 2 kg koelmiddel bevatten, wat het geval is voor de meeste warmtepompen.

Het blijft echter mogelijk om op vrijwillige basis te vragen om een tijdig onderhoud van het systeem aan uw installateur. Dit bestaat uit een eenvoudige controle van de intensiteit en de doeltreffendheid van het Ionise © verwarmingssysteem op de lange termijn.

Iedere IONISE © cv-ketel is gefabriceerd volgens een strikt protocol

Elke ketel vervaardigd door Reseau Galiance wordt volgens protocol getest op de testbank op alle waarden om de goede werking van de machine te waarborgen. Ons beleid van investeringen in innovatie en onze know-how stelt ons in staat de prestaties en besparingen bij onze IONISE © cv-ketel te blijven verbeteren.

Door deze jarenlange hebben we de nodige ervaring opgedaan om de besparingen met onze IONISE © cv-ketels te garanderen. Onze verwarmingsoplossing stelt u in staat om de prijsstijging van energie te bestrijden.